Workshops

Ik vind het ook super leuk om kinderen en volwassenen te enthousiasmeren voor dit vak, want dat is het wel degelijk. Vaak krijg ik na een workshop als reactie dat mensen dit allemaal niet voorzien hadden en dat ze het erg leuk vonden. Jarenlang ben ik naar mensen thuis gereden om dit te bewerkstelligen of ik huurde een ruimte af. Gelukkig hoeft dit vanaf juni jl. niet meer. Ik heb thuis nu alle ruimte om jullie te kunnen verwelkomen om een leuke , uitdagende workshop te volgen. 


Er zijn verschillende workshops:


Voor de kinderen zijn er 2 verschillende workshops. Je kan een keuze maken uit:

- Cupcakes decoreren.  

Ieder kind krijgt 5 cupcakes die hij/zij mag decoreren. We starten met een welkomstrondje en ik leg uit wat we gaan doen. We kleuren zelf onze marsepein en we maken 1 cupcake samen en daarbij laat ik verschillende materialen zien die je daarbij kan gebruiken. De materialen die wel aanwezig zijn , maar die nog niet getoond zijn, die leg ik nog even apart uit. Daarna kunnen de kinderen zelf verder gaan met het decoreren van hun eigen cupcakes.  Een hapje en een drankje zijn inbegrepen en de kinderen mogen gebruik maken van alle materialen die zich er zullen bevinden. Aan het einde van de workshop gaan de kinderen met een creatief gevoel en een doosje met heerlijke cupcakes naar huis. 

- Boltaartje decoreren.

De kinderen gaan een boltaartje decoreren. Waarom een boltaartje? Deze heeft geen scherpe randen en is dus makkelijker te bekleden dan een ronde/vierkante taart, zeker voor kinderen. We gaan eerst onze eigen marsepein kleuren, dit vinden de kinderen al erg leuk om te ervaren. Stapsgewijs gaan we steeds een stukje verder. We gaan daarna het taartje bekleden, we rollen de marsepein uit tot de gewenste grootte en we gaan leren om dit zo strak mogelijk om het taartje heen te krijgen. Daarna gaan de kinderen decoreren. Zij mogen gebruik maken van alle materialen die aanwezig zijn en vragen staat altijd vrij. Een hapje en een drankje zijn inbegrepen en aan het einde lopen de kinderen met een heerlijk , creatief taartje de deur uit! 


Voor volwassenen zijn er natuurlijk ook workshops in allerlei soorten en maten. 

- Cupcakes decoreren. 

Je krijgt 6 cupcakes om te decoreren. We starten met een welkomstrondje en ik leg wat dingen uit. De marsepein gaan we zelf kleuren en uitrollen.  We maken een cupcake samen om wat materialen te demonstreren. De materialen die niet aan bod zijn gekomen leg ik daarna nog uit. Ondertussen vragen stellen is overigens ook geen probleem. Een hapje en een drankje zijn inbegrepen en aan het einde van de workshop krijgen jullie de cupcakes mee in een doosje en hebben jullie hopelijk een goed gevoel gekregen omtrent het decoreren met marsepein. 

- Boltaartje decoreren.

We gaan een boltaartje decoreren. Waarom een boltaartje? Deze heeft geen scherpe randen en is dus makkelijker te bekleden dan een ronde/vierkante taart. We gaan ons taartje snijden, vullen en afsmeren. Dit is een routine die je eigenlijk bij elke taart weer terug krijgt. We gaan eerst onze eigen marsepein kleuren en uitrollen. Stapsgewijs gaan we steeds een stukje verder. We gaan daarna het taartje bekleden, we rollen de marsepein uit tot de gewenste grootte en we gaan leren om dit zo strak mogelijk om het taartje heen te krijgen. Daarna gaan we decoreren. Je mag gebruik maken van alle materialen die aanwezig zijn en vragen staat altijd vrij. Een hapje en een drankje zijn inbegrepen en aan het einde heb je een leuk taartje voor plus minus 4 personen in je gebaksdoosje om mee te nemen naar huis. 

- Basisworkshop taart decoreren.

We gaan een taart voor 11 personen vullen, afsmeren en decoreren. Dit komt bij elke taart eigenlijk terug, dus de basis! Daarna gaat de taart even de koeling in en hebben wij de tijd om onze marsepein te kleuren in de gewenste kleur. Daarna rollen we de marsepein uit tot de gewenste grootte en gaan we de taart bekleden. Dit is het meest stressvolle en dus is daar altijd hulp voor aanwezig ;) . Daarna gaan we decoreren en daar mogen jullie natuurlijk helemaal in los gaan. Ik zal de materialen die aanwezig zijn demonstreren en eventuele vragen beantwoorden. Jullie krijgen de taart mee in een doos en kunnen daar met het gezin lekker van gaan genieten, je eigen creatie!

- Workshop driptaart. 

We gaan een taart voor 6 personen omtoveren tot een gave driptaart. Driptaarten zijn helemaal hot en hebben meestal een heerlijke bovenkant met veel zoetigheden. We beginnen met het snijden, vullen en afsmeren van de taart. Daarna gaan we de taart bekleden. Waar we bij een normale ronde taart ook de bovenkant meepakken met fondant, hoeft dat bij de driptaart niet en bekleden we alleen de zijkant. Dit vereist echter weer een andere vaardigheid, dus die gaan we leren en toepassen. Daarna gaan we de drip maken en over de taart gieten met behulp van een spuitzak. Daarna moeten de taarten even de koeling in en hebben wij tijd voor een hapje en drankje. Daarna gaan we verder met het decoreren van de taart. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van de zoetigheden die er zullen zijn of je gaat zelf boetseren met marsepein. Deze keuze kan ook van te voren aangegeven worden. Aan het einde ga je met een lekkere , gaaf uitziende driptaart aar huis en kan je daar iedereen verrassen met jou creatie. 


Voor andere workshops verwijs ik u naar de workshop agenda ( hieronder )  die binnenkort online komt. Daar staan workshop op datum en hebben meestal een speciaal thema. Heeft u zelf een vraag voor een bepaalde workshop, denk aan een vrijgezellenfeest, kinderfeestje, zussen uitje of iets anders, dan mag u altijd een mailtje/appje sturen!

Workshop agenda

Er zijn momenteel geen berichten. 
 
E-mailen
Bellen
Instagram